Jdi na obsah Jdi na menu

Jak jsem přišla na svět

19. 10. 2015

Původní termín narození jsem měla plánovaný dne 9.9.2015. Maminka mě z bříška chtěla vyhnat už klidně o 14 dnů dříve, ale nepovedlo se jí to. 

Já jsem si vybrala datum 12.9. z toho důvodu, že tento den mi nikdo neurčil, že se mám narodit. 11.9. v pátek před půlnocí si moje maminka myslela, že možná začíná rodit a tak ji tatínek odvezl do českobudějovické porodnice. Tam jí však řekli, že rodit rozhodně ještě nebude, ale když už tam je, že si ji tam prý nechají, protože v pondělí 14.9. by stejně do nemocnice nastoupila pro vyvolávání porodu. Dali ji injekci, aby se vyspala a ráno, že se uvidí. Stejně skoro nespala, protože celou noc měla kontrakce, které k ránu odezněly. Ráno jí natočili "monitor", kde se sledují kontrakce a srdeční ozvy miminek. Vše v pořádku a rozhodě se nic nechystalo. I když já už jsem skoro ven chtěla. 

Ten den (byla to sobota) bylo krásné počasí a tak maminku pustili na procházku do areálu. Taťka přinesl ke svačině cappuccino, domácí zázvorovou limču s ledem, pečenou dýni a salát a udělali si s mamkou takový piknik na lavičce v areálu.

Večer v šest sestřička natočila mamince monitor. Potom přišla a řekla, že paní doktorce se to moc nelíbí, a tak v 8 udělají další. V 8 přišla kamarádka Katka, která o den dříve porodila malého Páťu a přinesla mamce kremrolky a křehký jablečný koláč (prý takový, co dělávala babička Liduška Karpíšků). Do toho telefonovala s tatínkem, který jí oznamoval, že kocourek Emílek stále zvrací, a když spolu byli u paní doktorky na veterině, tak si z vyšetření odnesl na památku jizvy od vystrašené kočkovité šelmy.

Před desátou hodinou přišla opět sestřička, že v 10 natočíme ještě jeden monitor. Tak se také stalo a při té příležitosti mamince sestřička oznámila, že pokud se nezmění, tak půjde maminka rodit. Samozřejmě, že jí to dost překvapilo. Vůbec to nečekala. Zhruba v půl jedenácté (spíš dýl) šla na porodní box, kde pobyla asi pět minut, než jí paní doktorka řekla, že na přirozený porod není čas, a že těhotenství bude ukončeno císařským řezem. Jinak bych se také mohla narodit modrá. V tu chvíli bylo mamince úplně všechno jedno, důvěřovala doktorům. Dostala do ruky telefon, že má zavolat manželovi (můj tatínek). Tak volala se slovy: "Jdu na císařský řez. Jestli chceš vidět dneska malou, přijeď hned a mě prý uvidíš zítra."

Pak ji odvezli na sál a už si toho moc nepamatuje. Ve 23:21 jsem poprvé spatřila světlo tohoto světa já. :) Taťka mě viděl první a psal mamce, že jsem krásná. A tak jsem se narodila. S váhou 3090g v celé své kráse. :)

 

 

Náhledy fotografií ze složky Anežka

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář